Listový závin s bramborovo-zelnou náplní
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- vejce 1 kus (na potření )
- mouka (na vál)
- kmín 1 lžička (na posypání)
- sádlo 1 lžíce
Na náplň:
- cibule 1 kus
- brambory 3 kusy
- zelí kysané 1/2 balení
- kmín (drcený)
- paprika sladká 1 lžička (nemusí být)
- sůl
- pepř
- cukr
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Na rozpálené sádlo dejte cibuli, nechte ji zesklovatět, přidejte brambory, podlijte troškou vody, osolte a poduste do poloměkka. Přidejte okapané zelí a vařte, dokud se tekutina nevyvaří. Ochuťte solí, kmínem, paprikou a podle chuti cukrem. Směs nechte vychladnout.
Těsto rozdělte na dva stejné díly a každý rozválejte na tenký plát. Na něj nandejte část nádivky, stočte do závinu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Záviny potřete rozkvedlaným vejce, posypte hrubou solí nebo kmínem, několikrát propíchněte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Teplotu snižte na 180°C a záviny upečte dozlatova. Podávejte teplé nebo studené.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Zelnou směs lze ochutit houbovým kořením.
Načítám komentáře...