Listový závin s bramborovo-zelnou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Na rozpálené sádlo dejte cibuli, nechte ji zesklovatět, přidejte brambory, podlijte troškou vody, osolte a poduste do poloměkka. Přidejte okapané zelí a vařte, dokud se tekutina nevyvaří. Ochuťte solí, kmínem, paprikou a podle chuti cukrem. Směs nechte vychladnout.

Těsto rozdělte na dva stejné díly a každý rozválejte na tenký plát. Na něj nandejte část nádivky, stočte do závinu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Záviny potřete rozkvedlaným vejce, posypte hrubou solí nebo kmínem, několikrát propíchněte vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Teplotu snižte na 180°C a záviny upečte dozlatova. Podávejte teplé nebo studené.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Zelnou směs lze ochutit houbovým kořením.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...