Lokše a červené zelí
Postup přípravy
1. Všechny suroviny zpracujte se 100 ml vlažné vody na hladké a vláčné těsto. Dejte ho do olejem vymazaného mikrotenového sáčku a nechte 3 hodiny odležet v chladu.
2. Z těsta vyvalujte tenké placky a nasucho je opékejte, až se na nich vytvoří zlatavé puchýřky. Pak je potřete husím sádlem.
3. Zelí pokrájejte na co nejjemnější nudličky, kysané nechte trochu okapat. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte.
4. V kastrolu rozehřejte sádlo nebo olej, osmažte v něm cibuli, až zesklovatí, a vsypte zelí. Promíchejte, posypte kmínem, osolte případně podlijte trochou vody a poduste doměkka, 15 až 20 minut. Máte-li rádi zelí hustší, zaprašte ho na začátku moukou.
Načítám komentáře...