Maďarská smaženice
Seznam surovin
- houby 300 gramů (křehké druhy – žampiony, hříbky)
- paprika červená 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- máslo 50 gramů
- vejce 6 kusů
- paprika (sladká, mletá)
- sůl
Postup přípravy
Houby a papriky očistíme, houby nakrájíme na plátky, papriky na nudličky. Chilli papričky podélně také nakrájíme na nudličky (pokud nechceme mít smaženici příliš pálivou, nejdříve je rozřízneme a odstraníme z nich semínka).
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby, papriky a chilli papričky a za stálého míchání vše opečeme. Do pánve přilijeme rozkvedlaná vejce a necháme je za stálého míchání srazit do naší oblíbené konzistence (máme-li je rádi sušší, vaříme je déle).
Smaženici dochutíme solí a mletou paprikou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...