Marinované lilky s gratinovanou mozzarellou
Seznam surovin
- lilek 1 kilogram
- olivy 150 gramů
- sůl
- bujon zeleninový 30 gramů
- oregano 2 gramy
- cibule 150 gramů
- olej olivový 100 mililitrů
- pesto bazalkové 100 gramů
- česnek 15 gramů
- rajčata 550 gramů (drcená)
- sýr Mozzarella 300 gramů
Postup přípravy
Lilek nakrájíme podélně na silnější plátky, osolíme a potřeme pestem. Necháme 10 minut marinovat.
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme drcená rajčata, česnek, bujón, černé olivy, oregáno a sůl. Omáčku provaříme a dochutíme bazalkovým pestem.
Lilky opečeme z obou stran na pánvi a nakonec přidáme plátek mozarelly. Podlijeme hotovou omáčkou a necháme zapéct ve vyhřáté troubě na 180°C (cca 10 minut). Podáváme např. s bramborovo-chřestovým nákypem s mrkvovou pěnou nebo s bramborovou kaší.
Načítám komentáře...