Marocký kuskus I
Seznam surovin
- kuskus 250 gramů
- cibule 1 kus (žlutá)
- cibule červená 1 kus
- čočka 400 gramů (zelená sterilovaná puy)
- meruňky 1 hrst (sušené)
- kmín římský 1 lžička (mletý)
- zázvor 1 lžička (mletý)
- koriandr 1/2 lžičky (drcený)
- šťáva pomerančová (z 1 pomeranče)
- olej 2 lžíce
- koriandr (čerstvý k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Sušené meruňky nakrájejte na kousky, naložte do pomerančové šťávy a nechte nabobtnat. Kuskus připravte podle návodu (obvykle se 1 díl kuskusu zalije 1,5 dílu vroucí vody, přiklopí a nechá 5–10 minut odstát).
2. Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. V pánvi rozpalte olej a pozvolna restujte dozlatova. Asi 3 minuty před koncem tepelné úpravy vsypte koření a nechte je minutku rozvonět, pak přidejte scezenou čočku a krátce ji prohřejte. Cibulovou směs a meruňky i se šťávou vmíchejte do hotového kuskusu, osolte, opepřete a ozdobte lístky koriandru.
Poznámka k receptu
Tenhle kuskus se hodí jako svačina do školy, občerstvení na výlet, oběd do práce nebo příloha k masu. Navíc chutná teplý i studený.
Načítám komentáře...