Marocký kuskus I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sušené meruňky nakrájejte na kousky, naložte do pomerančové šťávy a nechte nabobtnat. Kuskus připravte podle návodu (obvykle se 1 díl kuskusu zalije 1,5 dílu vroucí vody, přiklopí a nechá 5–10 minut odstát).

2. Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. V pánvi rozpalte olej a pozvolna restujte dozlatova. Asi 3 minuty před koncem tepelné úpravy vsypte koření a nechte je minutku rozvonět, pak přidejte scezenou čočku a krátce ji prohřejte. Cibulovou směs a meruňky i se šťávou vmíchejte do hotového kuskusu, osolte, opepřete a ozdobte lístky koriandru.

Poznámka k receptu

Tenhle kuskus se hodí jako svačina do školy, občerstvení na výlet, oběd do práce nebo příloha k masu. Navíc chutná teplý i studený.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...