Masová bábovka s dušeným zelím
Seznam surovin
Na zelí:
- zelí bílé 1/2 kusu (čerstvé)
- sůl
- cibule 1 kus
- sádlo 1 lžíce
- kmín
- zelí kysané 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- rýžové vločky
Postup přípravy
Vepřové maso umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a vmícháme ji spolu s vařenou rýží do mletého masa. Směs ochutíme muškátovým květem, osolíme, naplníme ji do bábovkové formy dobře vymazané sádlem a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečenou bábovku necháme chvilku prochladnout, pak ji opatrně vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme obloženou zelím. Zelí: Zelnou hlávku nakrouháme, osolíme a promneme prsty. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na sádle. Přidáme osolené čerstvé zelí, kmín a kysané zelí, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Pak zelí ochutíme cukrem a podle potřeby přikyselíme nejlépe nálevem z kysaného zelí, případně octem. Nakonec zahustíme rýžovými vločkami a povaříme ještě asi 10 minut.
Načítám komentáře...