Mexická směska
Seznam surovin
- cukr 1 lžíce (přírodní vláčný)
- sůl mořská 1 lžíce
- kmín římský 1 lžíce (mletý)
- koření chilli 1 lžíce
- cibule 1 lžička (granulované sušené)
- česnek 1 lžička (granulovaný sušený)
- pepř kajenský 1 lžička
- paprika zauzená 1 lžička (pálivá)
Postup přípravy
1. Palčivost, navinulost a zemitost směrují kořeny téhle směsky na Mexiko. Všechny přísady vhoďte do mísy a promíchejte, případné hrudky v cukru rozmělněte obrácenou lžící. Okamžitě použijte na moje Vepřové carnitas nebo na kuřecí fajitas na mejdan nebo ji několik měsíců můžete uchovat ve vzduchotěsné nádobě, aby byla kdykoli po ruce. Skvěle to funguje na kuře, ryby nebo hovězí.
2. Tuhle úžasnou směsku potřebujete i na moje Neskutečná žebra, ale na ty není třeba nasládlá příchuť, takže ze směsi vynechte cukr a místo toho dejte 1 lžíci čerstvě mletého černého pepře.
Načítám komentáře...