Musaka s lilkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechejte „vyplakat“. Pak plátky osušte papírovou utěrkou a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte 10 minut, poté lilek vyndejte a teplotu snižte na 190 °C.

Mezitím rozpalte v hrnci zbylý olej a orestujte na něm maso. Osolte a přidejte skořici. Po zhruba 5 minutách přimíchejte konzervovaná rajčata, protlak, brambory nakrájené na malé kostky a petrželku. Nechejte 5 minut podusit, a bude-li třeba, ještě dosolte a opepřete.

V misce smíchejte jogurt, vejce, muškátový oříšek a parmazán. Směs přesuňte do zapékací mísy a poklaďte plátky opečeného lilku (můžete navzájem promíchat nebo jen navrstvit na sebe). Přidejte pokrájená rajčata, přelijte jogurtovou směsí a posypejte sýrem. Vložte do trouby a zapékejte, dokud povrch nezezlátne (asi 40 minut).

Musaku můžete servírovat teplou i studenou.

Poznámka k receptu

Výraznější chuti dosáhnete, když použijete mleté jehněčí maso nebo přilijete k masu skleničku červeného vína

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...