Nádivka s mandlemi a petrželkou
Seznam surovin
- houska 2 kusy
- smetana 2 decilitry
- sůl
- pepř černý (mletý)
- vejce 2 kusy
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné)
- mandle 2 lžíce (spařené, oloupané a nastrouhané)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (jemně nakrájená)
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
Housky nakrájíme na kostičky a nasypeme do mísy. Smetanu lehce osolíme, opepříme, rozmícháme v ní žloutky a rozpuštěné máslo, nalijeme ji na houskové kostičky a necháme nasáknout.
Nasáklé kostičky jemně promícháme a přidáme k nim nastrouhané mandle a nakrájenou petrželku. Nakonec do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Směs naplníme do máslem vymazané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Využijte do nádivky i jiné jarní bylinky. Například řeřichu, případně popenec.
Načítám komentáře...