Nákyp ze sýra a bílého chleba
Seznam surovin
- sýr Ementál 250 gramů (nebo podobný)
- chléb 400 gramů (bílý)
- vejce 3 kusy
- mléko 500 mililitrů
- sůl 1/2 lžičky
- pepř bílý (mletý)
- muškátový oříšek 1 špetka (nastrouhaný)
- máslo (na vymazání plechu)
Postup přípravy
Zapékací mísu vymažte silnou vrstvou másla. Chléb nakrájejte na plátky (nebo použijte bílý toastový chléb) a sýr na silnější plátky (nebo ho nastrouhejte). Vejce rozkvedlejte v mléce, přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek.
Plátky chleba skládejte střídavě se sýrem do formy jako střešní tašky a zalijte je vaječnou směsí.
Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a pečte asi 30 minut dozlatova (až je kůrčička křupavá).
Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu
Formu zkuste vytřít máslem, v kterém jste rozmíchali stroužek rozetřeného česneku.
Načítám komentáře...