Nákyp ze sýra a bílého chleba

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zapékací mísu vymažte silnou vrstvou másla. Chléb nakrájejte na plátky (nebo použijte bílý toastový chléb) a sýr na silnější plátky (nebo ho nastrouhejte). Vejce rozkvedlejte v mléce, přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek.

Plátky chleba skládejte střídavě se sýrem do formy jako střešní tašky a zalijte je vaječnou směsí.

Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a pečte asi 30 minut dozlatova (až je kůrčička křupavá).

Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Formu zkuste vytřít máslem, v kterém jste rozmíchali stroužek rozetřeného česneku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...