Nové brambory s tvarohovým dipem
Seznam surovin
- brambory 1,5 kilogramu (nové)
- pórek 3 kusy
- mrkev 60 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo 4 lžíce
- vývar zeleninový 150 mililitrů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1/2 svazku
- smetana zakysaná 50 gramů
- tvaroh 250 gramů
- pažitka 1 svazek
Postup přípravy
Brambory omyjte, uvařte ve slupce, slijte a uchovejte v teple.
Zeleninu očistěte a nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, nasypte na ně připravenou zeleninu, osolte a duste asi 5 minut. Potom přilijte vývar a vařte dalších 15 minut. Zeleninu dochuťte solí a pepřem. Zelenou petrželku nasekejte a spolu se zbytkem másla vmíchejte do hotové zeleniny.
Utřete tvaroh se smetanou a nasekanou pažitkou, ochuťte solí. Oloupané brambory rozdělte na talíře, přelijte zeleninovou směsí a doplňte tvarohovým dipem
Načítám komentáře...