Omelety se "špenátem" z medvědího česneku

Seznam surovin

Na omelety:

Na špenát:

Na sázená vejce:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, práškem do pečiva a troškou soli, až vznikne hladké těstíčko. Čtvrtinu nalijeme na pánev s částí rozehřátého oleje a omeletu usmažíme z obou stran dozlatova. Stejným způsobem usmažíme i zbylé tři omelety.

V další pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme medvědí česnek, lehce ho orestujeme, osolíme a opepříme. Rozdělíme ho na připravené omelety (trochu si necháme stranou) a zavineme je.

Do čisté pánve s trochou rozehřátého oleje rozklepneme čtyři vejce a pomalu opékáme, dokud bílek na okrajích nezačne zlátnout. Nakonec sázená vejce lehce osolíme.

Každou omeletu nakrájíme šikmo na 5 kousků a naaranžujeme je na talíře. Doprostřed rozdělíme zbytek medvědího česneku a položíme na něj sázené vejce.

Poznámka k receptu

Medvědí česnek najdete v listnatých lužních lesích blízko vody (například na kraji Prahy), kde roste od půlky dubna do srpna.

Při přípravě sázených vajec přelévejte žloutky horkým olejem z pánve, aby nezůstaly uvnitř syrové.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...