Omelety se "špenátem" z medvědího česneku
Seznam surovin
Na omelety:
- vejce 3 kusy
- mléko 1 decilitr
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- sůl
- olej 1 decilitr
Na špenát:
- máslo 50 gramů
- medvědí česnek 300 gramů
- sůl
- pepř bílý (mletý)
Na sázená vejce:
Postup přípravy
Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, práškem do pečiva a troškou soli, až vznikne hladké těstíčko. Čtvrtinu nalijeme na pánev s částí rozehřátého oleje a omeletu usmažíme z obou stran dozlatova. Stejným způsobem usmažíme i zbylé tři omelety.
V další pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme medvědí česnek, lehce ho orestujeme, osolíme a opepříme. Rozdělíme ho na připravené omelety (trochu si necháme stranou) a zavineme je.
Do čisté pánve s trochou rozehřátého oleje rozklepneme čtyři vejce a pomalu opékáme, dokud bílek na okrajích nezačne zlátnout. Nakonec sázená vejce lehce osolíme.
Každou omeletu nakrájíme šikmo na 5 kousků a naaranžujeme je na talíře. Doprostřed rozdělíme zbytek medvědího česneku a položíme na něj sázené vejce.
Poznámka k receptu
Medvědí česnek najdete v listnatých lužních lesích blízko vody (například na kraji Prahy), kde roste od půlky dubna do srpna.
Při přípravě sázených vajec přelévejte žloutky horkým olejem z pánve, aby nezůstaly uvnitř syrové.
Načítám komentáře...