Opečené brambory s haloumi a ztraceným vejcem
Seznam surovin
- brambory 6 kusů
- olej olivový 4 lžíce
- cibule 1 kus
- kari 2 lžičky
- špenát 3 hrsti (čerstvý)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- sýr ovčí 150 gramů (haloumi)
- vejce 4 kusy
- ocet vinný 4 lžíce (bílý)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě téměř doměkka. mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a haloumi na plátky. na pánvi rozpalte polovinu oleje a sýr opečte z obou stran dozlatova. odložte ho na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se zbavil přebytečného oleje.
2. Do misky nebo naběračky dejte lžíci octa a vyklepněte vejce. ve velkém hrnci začněte vařit vodu. Jakmile se u dna začnou tvořit bublinky (pokud máte teploměr, hlídejte 80°c), lžící vodu zamíchejte, aby se utvořil vír, a opatrně do něj vejce vlijte. vařte 4 minuty, pak ho vyjměte děrovanou lžící a stejně připravte i zbylá vejce. udržujte je v teple.
3. Zatímco se vejce vaří, dolijte do pánve zbylý olej, je-li to třeba, a opečte na něm cibuli. přidejte kari, nechte ho minutku rozvonět a vsypte brambory. pár minut je restujte a nakonec přidejte špenát, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. nakonec vmíchejte haloumi. Směs rozdělte do talířů, na každou porci dejte ztracené vejce a zasypte čerstvým koriandrem. ihned podávejte. Ovčí sýr haloumi nemění tvar ani při tepelné úpravě, proto je ideální na grilování a opékání. perfektně se hodí do sendvičů i opečených brambor.
Poznámka k receptu
Ovčí sýr haloumi nemění tvar ani při tepelné úpravě, proto je ideální na grilování a opékání. perfektně se hodí do sendvičů i opečených brambor.
Načítám komentáře...