Ovesná kaše s cibulovou marmeládou
Seznam surovin
- ovesné vločky 50 gramů (Emco)
- tymián 1 špetka
- mléko 200 mililitrů
- cibule červená 1 kus
- olej 1/2 lžíce
- víno portské 1/2 lžíce
- med 1 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- sýr kozí 40 gramů
- rukola 1 hrst
Postup přípravy
1. Na oleji zpěňte cibuli, zlehka osmahněte a oheň stáhněte na minimum.
2. Přidejte víno, med, balzamikový ocet a tymián. Směs nechte 30 minut táhnout (bez pokličky, na co nejnižším ohni).
3. Poté osolte a opepřete podle chuti a stáhněte z ohně.
4. Mezitím si rozehřejte rendlík a krátce v něm opražte vločky a tymián. Následně do rendlíku vlijte mléko a na malém plameni nechte zhoustnout do požadované konzistence (cca 5 min).
5. Když je kaše hotová, vypněte sporák a přendejte do misky.
6. Na kaši položte hotovou cibulovou marmeládu a kozí sýr. Pokapejte pár kapkami medu a ozdobte rukolou
Načítám komentáře...