Pastinákové pikantní smaženky
Seznam surovin
- pastinák 4 kusy (velké, oloupané a nakrájené na silné hranolky)
- vejce 1 kus (rozšlehané s trochou mléka)
- mouka kukuřičná 1/2 šálku
- kurkuma 1 špetka
- koření chilli 1/2 lžičky
- koriandr 1 lžíce (zelených lístků, nasekaných)
- olej (rostlinný, na smažení)
- sůl
Postup přípravy
1. Pastináky uvařte v osolené vodě doměkka, ale nepřevařte je. Dobře je osušte.
2. V misce našlehejte vejce s kukuřičnou moukou, kurkumou, chilli a koriandrem a podle potřeby nařeďte mlékem tak, aby vzniklo těstíčko s konzistencí husté smetany.
3. V pánvi pořádně rozehřejte olej. Pastinák namáčejte v těstíčku a usmažte dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách.
Načítám komentáře...