PEČENÉ LILKY S BULGUREM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté lilky rozpůlíme, vydlabeme lžící dužinu a nakrájíme najemno. Na pánvi na oleji opečeme vnitřky lilku, přidáme nakrájené chilli, utřený česnek, tahini a třetinu petržele. Dochutíme solí a pepřem a smícháme s nakrájenými rajčaty. Směsí naplníme lilky vyskládané na plech a dáme zapéct na 35 minut do trouby rozpálené na 200 °C. Bulgur uvaříme v 500 ml vody se špetkou soli. Mandle opražíme na troše másla na pánvi se špetkou soli, nasekáme a vmícháme nakonec spolu s rozinkami a zbylým máslem do bulguru. Zbylou petrželí lilky ozdobíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...