PEČENÉ LILKY S BULGUREM
Seznam surovin
- lilek 3 kusy (STŘEDNĚ VELKÉ)
- česnek 8 stroužků
- petrželka velkolistá 1 svazek
- paprička chilli červená 1 kus
- olej olivový 4 lžíce
- sezamová pasta Tahini 2 lžíce
- sůl
- pepř
- rajčata 3 kusy
- bulgur 250 gramů
- mandle 80 gramů
- rozinky 2 lžíce
- máslo 80 gramů
Postup přípravy
Omyté lilky rozpůlíme, vydlabeme lžící dužinu a nakrájíme najemno. Na pánvi na oleji opečeme vnitřky lilku, přidáme nakrájené chilli, utřený česnek, tahini a třetinu petržele. Dochutíme solí a pepřem a smícháme s nakrájenými rajčaty. Směsí naplníme lilky vyskládané na plech a dáme zapéct na 35 minut do trouby rozpálené na 200 °C. Bulgur uvaříme v 500 ml vody se špetkou soli. Mandle opražíme na troše másla na pánvi se špetkou soli, nasekáme a vmícháme nakonec spolu s rozinkami a zbylým máslem do bulguru. Zbylou petrželí lilky ozdobíme.
Načítám komentáře...