Pečené papriky
Seznam surovin
- paprika kapie 4 kusy
- paprika zelená 4 kusy
- česnek 2 stroužky
- ocet vinný 60 mililitrů
- olej olivový 80 mililitrů
Postup přípravy
Celé papriky opékejte asi 30 minut na grilu, v rozpálené troubě či nad plynovým hořákem, až jim naská- čou hnědé puchýřky. Pak je dejte do igelitového sáčku a nechte chvilku zapařit – díky tomu je snadno oloupete. Odstraňte jádřince a čisté fi lety paprik vložte do misky. Česnek nakrájejte na tenké plátky a přidejte k paprikám, olej a ocet prošlehejte a přilijte do misky. Tu dejte do lednice a nechte marinovat 2 hodiny, ale pokud můžete, vydržte déle. Papriky vydrží v zálivce ponořené i týden a každý den budou lepší a lepší.
Načítám komentáře...