Petrželkové krokety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, nasypeme je do hrnce s osolenou vodou, přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Pak přidáme očištěný květák rozebraný na růžičky a vaříme dalších 5 minut.

Uvařenou zeleninu slijeme, osušíme a rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku, žloutek, olej, parmazán a na malé kousky nakrájenou mozzarellu, směs osolíme, opepříme a promícháme.

Ze směsi vytvarujeme v dlaních placičky, které obalíme postupně v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Vložíme je do pánve s dostatečným množstvím rozehřátého oleje a usmažíme je ze všech stran dozlatova.

Poznámka k receptu

Krokety podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...