Petrželkové krokety
Seznam surovin
- brambory 250 gramů
- sůl
- květák 200 gramů
- petržel hladkolistá 300 gramů
- žloutek 1 kus
- olej 1 lžíce
- sýr tvrdý 80 gramů (Parmezán nastrouhaný)
- sýr Mozzarella 50 gramů
- pepř černý (mletý)
- mouka pšeničná hladká 35 gramů (na obalení)
- vejce 2 kusy (na obalení)
- strouhanka 140 gramů (na obalení)
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, nasypeme je do hrnce s osolenou vodou, přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Pak přidáme očištěný květák rozebraný na růžičky a vaříme dalších 5 minut.
Uvařenou zeleninu slijeme, osušíme a rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku, žloutek, olej, parmazán a na malé kousky nakrájenou mozzarellu, směs osolíme, opepříme a promícháme.
Ze směsi vytvarujeme v dlaních placičky, které obalíme postupně v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Vložíme je do pánve s dostatečným množstvím rozehřátého oleje a usmažíme je ze všech stran dozlatova.
Poznámka k receptu
Krokety podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...