Placičky z červeníé čočky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čočku propláchněte a uvařte v osolené vodě doměkka, kuskus připravte podle návodu, obvykle se zalije 2 díly vroucí vody a nechá pod poklicí nabobtnat. Čočku i kuskus nechte zchladnout, mezitím připravte jednoduchý bylinkový dip: mátu a koriandr nasekejte najemno a vmíchejte do jogurtu. můžete dochutit solí a pepřem.

2. Zchladlou čočku a kuskus vsypte do větší mísy a promíchejte. přisypte nadrobno nakrájenou cibuli, protlak, chilli vločky, mletou papriku, nasekanou petržel a lehce promíchejte. pak vlijte rozšlehaná vejce a vypracujte kompaktní hmotu.

3. tvarujte menší placičky, které z obou stran opékejte na troše oleje. podávejte s bylinkovým dipem.

Poznámka k receptu

Takhle připravují červenou čočku v Turecku a dalších východních zemích – s kuskusem a ostrým chilli. Nejlíp chutnají jen tak – s trochou bylinkového jogurtu, který příjemně tlumí pikantní chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...