Plněné žampiony v sýrovém těstíčku
Seznam surovin
- žampiony 500 gramů
- voda 2 decilitry
- kuskus 150 gramů
- paprika červená 1 kus
- vejce 2 kusy
- pórek 1 hrst (jemně nakrájený)
- sýr 50 gramů (nastrouhaný)
- olej olivový 1 lžíce
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
- kmín (drcený)
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Žampiony očistíme a zbavíme je nožiček, které jemně nakrájíme. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a také ji nakrájíme najemno.
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájené žampionové nožičky, papriku a pórek a orestujeme je. Vmícháme kuskus, vše zalijeme 2 dl vroucí vody a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 3 minuty. Nakonec směs osolíme.
Vnitřky hlaviček žampionů osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme připravenou kuskusovou směsí.
Vejce rozšleháme se solamylem a nastrouhaným sýrem. V tomto těstíčku namočíme naplněné hlavičky žampionů a ihned je usmažíme dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Necháme je odkapat na savé papírové utěrce a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Ke smaženým žampionům podávejte zeleninový salát. Výborně se k nim hodí například salát z čerstvých rajčat.
Načítám komentáře...