Plněné zapečené tortilly s houbami
Seznam surovin
- tortilla 8 kusů (koupené)
- houby 500 gramů (čerstvé)
- vejce 4 kusy
- smetana 2 decilitry
- máslo 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- cibule červená 2 kusy
- sýr polotvrdý 50 gramů (Eidam nastrouhaný)
- máslo bylinkové 30 gramů
- kmín (drcený)
- sůl
- olej (na vymazání)
- paprika feferonka 2 kusy (na ozdobu)
- bylinky 1 svazek (čerstvé, na ozdobu)
Postup přípravy
Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a podusíme je v kastrolu na rozehřátém másle. Osolíme je a ochutíme trochou kmínu.
Podušené houby rozdělíme na tortillové placky, zavineme je a naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy. Obložíme je oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibulí a pokryjeme je na vločky nakrájeným bylinkovým máslem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme asi 5 minut.
Vejce rozšleháme se smetanou a moukou, přidáme jemně nastrouhaný sýr a směs osolíme. Nalijeme ji na předpečené tortilly a zapékáme dalších asi 20 minut.
Tortily podáváme horké, ozdobené feferonkami a čerstvými bylinkami.
Načítám komentáře...