Pohanka s řapíkatým celerem a hlívou ústřičnou
Seznam surovin
- ghí 2 lžíce
- hlíva ústřičná 300 gramů
- pohanka 200 gramů
- celer řapíkatý 4 snítky
- česnek (2-3 stroužky)
- cibule 1 kus
- kmín římský 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- oregano 1 lžička
- sůl (nerafinovaná)
Postup přípravy
Propláchnutou pohanku vaříme cca 5 minut ve dvojnásobném množství vody. Necháme dojít pod pokličkou, dokud se nevstřebá. Na ghí zpěníme cibuli, přidáme hlívu nakrájenou na kostky, nadrcený česnek, sůl a koření. Za občasného míchání dusíme bez pokličky, můžeme podlít trochou vody. Po cca 5 minutách přidáme řapíkatý celer nakrájený na měsíčky a ještě dalších 5 minut dusíme, poté odstavíme a necháme ještě pár minut dojít pod pokličkou. Zeleninovou směs smícháme s pohankou a servírujeme posypané vrchními lístky z řapíkatého celeru.
Načítám komentáře...