Polenta s hříbkovou omáčkou
Seznam surovin
- kukuřičná polenta 2 hrnky (instantní)
- oregano 1/2 lžičky
- šalvěj 1 lžička (sušené lístky)
- ghí 2 lžíce
- cibule 1 kus (větší)
- hříbky 200 gramů
- bobkový list 1 list
- nové koření 2 kuličky
- estragon 1 lžička (sušené lístky)
- smetana 200 mililitrů (sladká)
- mouka pohanková 1 lžíce (na zahuštění)
- pepř
- sůl (nerafinovaná)
Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit 6 šálků osolené vody, přidáme oregano a šalvěj. Jakmile začne vřít, postupně vmícháme metličkou instantní polentu a vaříme 2 minuty. Vlijeme na plech a necháme zatuhnout. Na ghí zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby, bobkový list, nové koření a estragon a pomalu dusíme do změknutí. Zalijeme vodou, a až začne vřít, vlijeme smetanu smíchanou s pohankovou moukou a necháme provařit. Polentu nakrájíme na kostky a přelijeme omáčkou.
Načítám komentáře...