POLENTOVÝ KOLÁČ S JARNÍ CIBULKOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Přiveďte k varu vodu, přidejte do ní čerstvý pepř, sušený česnek, polentu a za stálého míchání vařte asi 3 minuty, dokud nevstřebá vodu a nezhoustne. Nechte zchladnout.

2. Ricottu promíchejte se smetanou a vejcem a přidejte nadrobno nasekanou část z jedné jarní cibulky. Osolte, opepřete a znovu krátce promíchejte. Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte z polenty asi 2cm vysoký plát, potřete ho ricottovou směsí, navršte na něj pokrájené cibulky, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–15 minut, aby polenta jemně zezlátla a krém se zpevnil. Koláč můžete podávat teplý, dobrý je ale i studený.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...