POLENTOVÝ KOLÁČ S JARNÍ CIBULKOU
Seznam surovin
- cibulka jarní 5 kusů
- polenta 150 gramů
- voda 750 mililitrů
- česnek 1/2 lžičky (sušený)
- sýr Ricotta 200 gramů
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- vejce 1 kus
- olej (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Přiveďte k varu vodu, přidejte do ní čerstvý pepř, sušený česnek, polentu a za stálého míchání vařte asi 3 minuty, dokud nevstřebá vodu a nezhoustne. Nechte zchladnout.
2. Ricottu promíchejte se smetanou a vejcem a přidejte nadrobno nasekanou část z jedné jarní cibulky. Osolte, opepřete a znovu krátce promíchejte. Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte z polenty asi 2cm vysoký plát, potřete ho ricottovou směsí, navršte na něj pokrájené cibulky, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–15 minut, aby polenta jemně zezlátla a krém se zpevnil. Koláč můžete podávat teplý, dobrý je ale i studený.
Načítám komentáře...