Portobello burger
Seznam surovin
- žampiony portobelo 4 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- pesto 4 lžičky
- houska na hamburgery 4 kusy (tmavá)
- tatarská omáčka 4 lžíce
- rukola 150 gramů
- rajčata 1 kus (velké)
- kečup 2 lžíce (podle chuti pálivý)
Postup přípravy
Žampiony vložíme na pekáček a při 190 °C pečeme v troubě 10 - 15 minut. Nebo ogrilujeme z bou stran na rozehřátém grilu. Poté je osolíme a opepříme.
Papriky zbavíme slupek (oloupeme je škrabkou na zeleninu), orestujeme na pánvi nebo na grilu a ochutíme pestem.
Housky rozpečeme v troubě nebo na grilu (asi 3 minuty) a rozkrojíme je. Spodní půlku potřeme tatarskou omáčkou, položíme na ni lístky rukoly, plátek rajčete, žampion a papriku, přidáme trochu jemně pálivého kečupu, přiklopíme druhou půlkou housky a propíchneme špejlí.
Načítám komentáře...