PORTOBELLO S KOZÍM SÝREM CROTTIN A MLADOU MRKVÍ
Seznam surovin
- žampiony portobelo 4 kusy
- mrkev 16 kusů
- sýr kozí 2 kusy (Crottin)
- vejce 2 kusy
- ocet vinný 3 lžíce
- med 1 lžíce
- hořčice dijonská 2 lžičky
- olej olivový 3 lžíce
- pažitka (čerstvá na posypání)
- strouhanka 200 gramů (Panko)
- olej (na smažení)
- mouka (hladká na obalení)
- pepř černý (čerstvě namletý)
- sůl
Postup přípravy
1. Mrkve oloupejte, vložte do vroucí osolené vody a 5 minut povařte. Vyjměte, rychle zchlaďte a podélně rozřízněte. Přendejte je do větší misky, osolte a opepřete. Do malé zavařovací sklenice nalijte ocet, med a olivový olej. Přidejte hořčici, zašroubujte a důkladně protřeste. Jemnou marinádu nalijte na mrkve a důkladně je v ní obalte.
2. Kuchyňskou utěrkou očistěte klobouky hub, osolte je a opepřete. Obalte je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, ve vyšší vrstvě oleje je pak osmažte dozlatova. Žampiony přendejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se zbavily přebytečné- ho oleje.
3. Troubu předehřejte na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem položte osmažené žampiony, kozí sýr podélně rozřízněte a položte tak, aby byl řeznou plochou nahoru. Nechte sýr zprudka zapéct, trvá to asi 10 minut. 4. Mrkve vyjměte z marinády. Podávejte je společně s portobellem, rozpečeným kozím sýrem a posypané nasekanou pažitkou.
Načítám komentáře...