PORTOBELLO S KOZÍM SÝREM CROTTIN A MLADOU MRKVÍ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkve oloupejte, vložte do vroucí osolené vody a 5 minut povařte. Vyjměte, rychle zchlaďte a podélně rozřízněte. Přendejte je do větší misky, osolte a opepřete. Do malé zavařovací sklenice nalijte ocet, med a olivový olej. Přidejte hořčici, zašroubujte a důkladně protřeste. Jemnou marinádu nalijte na mrkve a důkladně je v ní obalte.

2. Kuchyňskou utěrkou očistěte klobouky hub, osolte je a opepřete. Obalte je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, ve vyšší vrstvě oleje je pak osmažte dozlatova. Žampiony přendejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se zbavily přebytečné- ho oleje.

3. Troubu předehřejte na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem položte osmažené žampiony, kozí sýr podélně rozřízněte a položte tak, aby byl řeznou plochou nahoru. Nechte sýr zprudka zapéct, trvá to asi 10 minut. 4. Mrkve vyjměte z marinády. Podávejte je společně s portobellem, rozpečeným kozím sýrem a posypané nasekanou pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...