Překládané škvarkové pagáče
Postup přípravy
1. Z droždí, vlažné smetany a trochy mouky připravte kvásek.
2. Smíchejte mouku, sůl, vejce, zbytek smetany a droždí a rukama dobře vypracujte tužší těsto. Nechte ho asi 30–45 minut v teple kynout.
3. Vykynuté těsto rozválejte na plát.
4. Polovinu plátu posypte vrstvou pomletých škvarků, přiklopte druhou půlkou a nechte 15 minut kynout. Pak plát opět rozválením roztáhněte, znovu jeho polovinu posypte pomletými škvarky a opět druhou půlkou přiklopte. Nechte 15 minut kynout.
5. Z takto připraveného plátu vykrájejte pagáče ve tvaru menších koleček (nebo oválků). Potřete je loutkem a posypte podle chuti sezamem, kmínem, solí či ořechy. Pečte při 200ºC asi 15 až 20 minut.
Načítám komentáře...