Quesadilly s fazolemi a čedarem
Seznam surovin
- olej 1 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- koriandr 1/2 lžičky (drcený)
- kmín římský 1/2 lžičky
- salsa 4 lžíce (rajčatová)
- fazole černé 400 gramů (vařené)
- šťáva limetková (z 1/2 limetky)
- tortilla 8 kusů (medium nebo 4 velké)
- sýr Čedar 200 gramů
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli na kostičky, v polovině vmícháme drcený česnek, koriandr a římský kmín a ještě 2 minuty smažíme. Vmícháme fazole, salsu a 5 minut prohřejeme. Nakonec přidáme šťávu z limetky.
Na tortillu z jedné strany namazanou olejem navrstvíme směs fazolí, hrst najemno nastrouhaného sýra, přiklopíme druhou tortillou a smažíme na pánvi z každé strany 3–4 minuty. Tortilla zezlátne a sýr se rozteče. Krájíme na trojúhelníčky a namáčíme v tzatziki.
Načítám komentáře...