Rajčatový duhový koláč s kozím sýrem a tymiánem
Seznam surovin
Karamelizovaná cibule:
- cibule 4 kusy (střední)
- máslo 10 gramů
- sirup javorový 2 lžíce
- ocet Balsamico 6 lžic
- tymián 1 hrst (čerstvý)
Koláč:
- listové těsto 1 balení (rozválené)
- rajčata 700 gramů (barevná)
- sýr kozí 200 gramů (měkký)
- žloutek 1 kus
- olej olivový 1 lžička
- tymián 1/2 hrsti
- bazalka 1/2 hrsti
Postup přípravy
1. Připravte karamelizovanou cibuli: nakrájejte ji na kolečka a pomalu ji opékejte na rozpáleném másle. asi po 10 minutách přidejte javorový sirup a balzamikový ocet a ještě 5 minut opékejte, aby směs zhoustla. Nechte ji zchladnout.
2. Rozbalte těsto a po obvodu ho potřete rozšlehanými žloutkem. Zbytek těsta propíchejte vidličkou a rozprostřete na ně připravenou cibulovou směs a na kolečka nakrájený vyzrálý sýr. Pečte v troubě předehřáté na 200°c asi 20 minut. Pak ho poklaďte na kolečka nakrájeným měkkým sýrem a rajčaty. Posolte, zasypte nasekanými bylinkami a podávejte.
Poznámka k receptu
Tenhle koláč není jen krásný, uchvátí vás plejádou chutí – zkaramelizovanou cibulkou, sladkými rajčaty, dvěma druhy kozího sýra a čerstvými bylinkami.
1 plech
Načítám komentáře...