RAJSKÁ TOPINKA PAN Y TOMATE
Seznam surovin
- rajčata 500 gramů
- ciabatta 1 kus (velká)
- olej olivový 100 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy
1. Rajče rozkrojte na půl a začněte strouhat na hrubo – měla by vám v ruce zůstat pouze slupka. Tu vyhoďte a pokračujte, dokud nejsou všechna rajčata nastrouhaná. Obsah misky překlopte do cedníku a nechte vykapat, trvá to asi 10 minut. Prolisujte dva stroužky česneku a přidejte k rajčatové směsi. Přilijte olej a vyšlehejte metličkou, dokud směs nezpění. Osolte podle chuti.
2. Nakrájejte ciabattu na krajíčky a opečte ji buď na sucho v toustovači, nebo na troše olivového oleje na pánvi. Rajčatovou pomazánkou potřete krajíce a podávejte
Načítám komentáře...