RECCHIE A RUCHETTA E PATATE ORECCHIETTE S BRAMBORAMI A RUKOLOU
Seznam surovin
- těstoviny 350 gramů (orecchiette)
- brambory 8 kusů (středně velké)
- česnek 5 stroužků
- rukola 4 hrsti
- olej olivový 4 lžíce
- paprika chilli (podle chuti)
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory omyjte kartáčkem pod proudem vody a i se slupkou uvařte doměkka. Jakmile začnou měknout, uvařte ve vroucí osolené vodě i těstoviny tak, aby byly al dente neboli na skus.
2. Mezitím utřete stroužky česneku s olejem a asi ½ lžičky soli. Brambory sceďte, osušte a pokrájejte podélně na čtvrtky. Těstoviny sceďte a ihned opatrně promíchejte s bramborami a česnekovým olejem. Přidejte rukolu, podle chuti dosolte a podávejte ozdobené chilli papričkou. Ta může být buď čerstvá, nebo lehce osmažená na oleji.
Načítám komentáře...