Rizoto s medvědím česnekem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V širší pánvi nechte na oleji s máslem zesklovatět najemno nakrájenou šalotku.

2. Přisypte k ní rýži a míchejte, až se dobře obalí tukem s cibulí šalotkou. Pak přilijte víno a za stálého promíchávání ho nechte částečně vsáknout do rýže a částečně odpařit. Až se všechna tekutina odpaří, přilijte k rýži jednu až dvě sběračky horkého vývaru. Stále promíchávejte a postupně přilévejte další várku horké tekutiny - vždy, když se ta předchozí zcela vyvaří. Na jiné pánvi nasucho opražte piniová jadérka a dejte je stranou.

3. Asi po 15 minutách varu přidejte k rýži část nakrájeného česneku a ještě asi 5 minut společně vařte. Po 20 minutách by rýže měla být již uvařená tzv. na skus.

4. Vypněte oheň a mimo něj k rizotu vmíchejte mascarpone (můžete ho nahradit asi 2 až 3 lžícemi másla), které mu dodá krásnou krémovitost, a většinu najemno nastrouhaného sýra. Pokud je třeba, rizoto osolte a opepřete. Jednotlivé porce ozdobte pořádnou porcí zbylého, čerstvého, najemno nakrájeného česneku, piniemi a případně také hoblinkami sýra.

Poznámka k receptu

Italské rizoto můžete nyní zahalit do voňavého kabátku ze zelených lístků medvědího česneku, který si natrháte v lese, nebo dokonce i v městském parku!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...