Rýžové nudle se sušenými rajčaty, parmazánem a bazalkou
Seznam surovin
- nudle rýžové 250 gramů (doporučuji širší)
- rajčata sušená 85 gramů (v oleji)
- olej 2 lžíce (ze sušených rajčat)
- česnek 3 stroužky
- sýr Parmezán 25 gramů
- bazalka 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Nudle uvařte podle návodu na obalu (většinou stačí namočit je jen na 5 minut do vroucí vody). Slijte je a nechte okapat.
2. Na pánvi rozpalte na mírném plameni olej ze sušených rajčat a krátce (asi 3 minuty) na něm orestujte na proužky pokrájená sušená rajčata a plátky česneku. Pánev odstavte, přidejte do ní nudle spolu s hoblinkami parmazánu a bazalkou, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Servírujte ihned.
Poznámka k receptu
Rýžové nudle zakoupíte v každém supermarketu v koutku exotických potravin.
Načítám komentáře...