SALÁT S BRAMBORAMI A ČOČKOU

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory vydrhněte kartáčkem a neoloupané vařte v osolené vodě dopoloměkka, pak je sceďte, přesypte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20–30 minut (pokud jsou opravdu malé, můžete je péct i bez předvařování, bude to ale trvat asi hodinu).

2. Připravte zálivku: prošlehejte olivový olej, ocet, med a hořčici, podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte nasekané bylinky. Pak v pánvi rozpalte olej a orestujte na něm čočku, přidejte špenát, nechte ho zavadnout a smíchejte s bramborami a zálivkou. Ozdobte koprem a podávejte.

Poznámka k receptu

Pečené brambory a čočka v salátu nemohou zklamat, je ale nutné mít k nim dokonale ochucenou zálivku. Příště zkuste použít čočku odrůd Beluga nebo Puy, jsou také skvělé.

Zatímco při vaření můžete čerstvé bylinky nahradit sušenými, v salátech jsou nepostradatelné. Pokud jimi jen zdobíte, odvažte se, s bylinami se totiž dá zacházet podobně jako se špenátem či polníčkem. V kroupovém salátu s květákem by mělo být bylin objemově skoro stejně jako krup a výrazný podíl by měl zaujímat i kopr v bramborovém salátu s čočkou, tady ale množství závisí i na tom, jak je výrazný a jak silnou chuť snesete.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...