Šarišské plněné placky

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na omaštění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a cukr rozmícháme v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přilijeme vlažné mléko a pomocí zbylého vlažného mléka zaděláme vláčné těsto. Posypeme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím připravíme náplň. V kastrůlku rozehřejeme sádlo, přidáme překrájené kysané zelí, opepříme ho, osolíme, podusíme doměkka a necháme vychladnout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na čtverce. Do středu čtverců každého dáme trochu podušeného zelí a protilehlé konce čtverců nad náplní dobře spojíme k sobě. Vzniklé bochníčky rozválíme na placky, které necháme na válu ještě chvíli kynout.

Vykynuté placky opečeme z obou stran na suché rozpálené pánvi a ještě horké je potřeme z obou stran rozehřátým máslem.

Poznámka k receptu

Placky se někdy ještě po omaštění posypávají moučkovým cukrem a kladou na sebe.

Můžete je podávat například s kyselým mlékem nebo syrovátkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...