Shiitake v pivním těstíčku
Seznam surovin
- shiitake 400 gramů (hlíva ústřičná)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- pivo 1 decilitr (nejlépe Budvar)
- olej (na smažení)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Z vajec oddělíme žloutky a rozmícháme je s pivem a moukou na husté těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech ho vmícháme do těstíčka, osolíme ho a lehce opepříme.
Houby omyjeme, osušíme a větší nakrájíme na čtvrtiny. Obalíme je v připraveném těstíčku, vložíme do většího množství rozehřátého oleje (nejlépe do fritovacího hrnce) a usmažíme dozlatova.
Usmažené houby necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme je s vařenými či opečenými brambory nebo bramborovou kaší.
Načítám komentáře...