Slané podvodnice
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 150 gramů (změklé)
- mléko 3 lžíce (vlažné)
- droždí 10 gramů (čerstvé)
- cukr krupice 1 špetka
- bílek 1 kus
- sůl
- mandle (vyloupané na ozdobu)
- kmín (na ozdobu)
- semínka sezamová (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Droždí rozdrobte do misky a smíchejte s mlékem a cukrem. Nechte v teple 10 minut vzejít kvásek. Máslo prohněťte s moukou a solí, přidejte kvásek a vypracujte těsto. Dejte ho do mísy s vodou tak, aby bylo zcela ponořené. Nechte kynout 4 - 5 hodin.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte a rádlem rozkrájejte na čtverečky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a ozdobte mandlí, kmínem či sezamem. Pečte 15 - 20 minut.
Poznámka k receptu
Ingredience na 1 plech.
Načítám komentáře...