Slaný anglický koláč
Seznam surovin
- křehké těsto 300 gramů (hotového, koupíte je např. v Marks & Spencer)
- klobása 225 gramů (anglická, lze použít italskou salsicciu nebo mleté maso)
- máslo 15 gramů
- jablka 2 kusy (bez jader a nakrájená na kostičky)
- vejce 1 kus
- žloutek 2 kusy
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- sýr Čedar 50 gramů
- petržel hladkolistá 1 snítka (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Otevírací koláčovou formu o průměru 18cm vyložte těstem, těsto propíchejte, i s formou vložte do Remosky, přiklopte víkem a pečte asi 20 minut.
2. Na pánvi osmažte prejt z klobásek nebo mleté maso, pak odlijte přebytečný tuk. V kastrolu poduste na másle jablka, až zvláční, ale ještě se nebudou rozpadat.
3. Žloutky a vejce promíchejte se smetanou a osolte. Do předpečeného těsta v remosce rozložte maso, přidejte jablka a vše ještě zalijte vejci se smetanou.
4. Posypte kousky sýra a zapečte 25–35 minut v Remosce dozlatova. Formu pak vyjměte a koláč
podávejte posypaný petrželkou.
Poznámka k receptu
S typickou kombinací masa, jablek a sýra.
Načítám komentáře...