SLANÝ KOLÁČ S MALINAMI
Seznam surovin
- listové těsto 1 kus (rozválené)
- sýr Mascarpone 250 gramů
- sýr kozí 200 gramů (čerstvý)
- vejce 2 kusy (1 na potření)
- maliny 200 gramů
- tymián 3 snítky
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 190 °C. V míse rozmíchejte mascarpone, kozí sýr a vejce, dobře osolte a opepřete. Natrhejte lístky tymiánu a přidejte je do krému. Z rozváleného těsta vyřízněte co největší kruh, přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Ze zbylého těsta nařežte proužky a přitiskněte je na okraje koláče. Doporučujeme udělat ještě jednu vrstvu, zabráníte tak přetečení náplně a koláč bude mít krásně nalístkované okraje.
2. Lžící rozetřete na koláč sýrový krém a posypte lístky tymiánu a malinami. Osolte, opepřete a vložte do vyhřáté trouby na 20–25 minut nebo dokud nebude těsto zlatavé a náplň neztuhne.
Načítám komentáře...