Slaný špenátový koláč s vejci

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dvě třetiny listového těsta rozválejte na pomoučeném vále na placku o něco větší, než je dortová forma. Vložte ji na dno, okraje vytáhněte do výšky a těsto propíchněte na několika místech vidličkou.

Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte rozmrazený špenát (pokud máte čerstvý, krátce jej spařte a nechte okapat), poduste, přilijte smetanu a povařte do zhoustnutí. Ke špenátu přimíchejte vejce a nechte je srazit. Směs odstavte a zamíchejte do ní tavené sýry, nastrouhaný sýr a prolisovaný česnek. Náplň ochuťte solí, pepřem a provensálským kořením a rozetřete ji na těsto ve formě.

Vejce uvařená natvrdo oloupejte a rozkrojte podélně na půlky. Ty vmáčkněte do náplně po obvodu řeznou stranou dolů. Zbytek těsta rozválejte na placku velikosti formy a přikryjte s ní náplň. Okraje přitiskněte k sobě a těsto několikrát propíchněte. Povrch potřete rozkvedlaným vejcem a posypte sezamovými semínky.

Formu vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, teplotu snižte na 180 °C a upečte koláč dozlatova. Podávejte teplý nebo studený.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...