Smažák z plechu
Seznam surovin
- sýr 400 gramů (na strouhání - eidam, gouda)
- strouhanka 190 gramů
- máslo 100 gramů (rozpuštěné)
Postup přípravy
Plech nebo pekáček o rozměrech 25 x 25 cm vymažeme třetinou másla a vysypeme polovinou strouhanky ve vrstvě silné asi 0,5 cm. Povrch strouhanky dlaní ruky srovnáme a přitlačíme.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, rozložíme ho na strouhanku, opět srovnáme povrch a dlaní ruky ho stlačíme. Sýr opět posypeme strouhankou, srovnáme povrch a dlaní stlačíme.
Nakonec vše pokropíme zbytkem másla, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut do krásné zlaté barvy. Upečený smažák nakrájíme na čtverce nebo obdélníky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...