Smažená vejce se špenátem
Seznam surovin
Na vejce:
- vejce 1 kus (syrové)
- mléko 1 lžíce
- sůl
- strouhanka 120 gramů
- sýr 2 lžíce (jemně nastrouhaný)
- vejce 8 kusů (uvařená natvrdo)
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- olej (na smažení)
Na špenát:
Postup přípravy
Syrové vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Strouhanku promícháme se strouhaným sýrem. Vařená vejce oloupeme, rozkrojíme je podélně na půlky a obalíme je postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance se sýrem. Vložíme je do kastrolu s větším množstvím rozehřátého oleje a usmažíme ze všech stran dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce a uložíme v teple.
V menším kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přidáme lehce povolený špenát nakrájený na menší kusy, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme. Pak špenát osolíme, vmícháme do něj vejce a utřený česnek, krátce prohřejeme a nakonec špenát zjemníme trochou smetany.
Smažená vejce rozdělíme na talíře, doplníme je špenátem a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu
Pokud máte čerstvý jarní špenát, listy zbavte tuhých stonků, dobře je omyjte, vložte do větší pánve nebo hrnce, zakryjte pokličkou a nechte asi 3 minuty zavadnout. Pak je sceďte, vymačkejte z nich přebytečnou vodu, nasekejte je najemno a použijte podle receptu.
Načítám komentáře...