Smažená vejce se špenátem

Seznam surovin

Na vejce:

Na špenát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Syrové vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Strouhanku promícháme se strouhaným sýrem. Vařená vejce oloupeme, rozkrojíme je podélně na půlky a obalíme je postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance se sýrem. Vložíme je do kastrolu s větším množstvím rozehřátého oleje a usmažíme ze všech stran dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce a uložíme v teple.

V menším kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přidáme lehce povolený špenát nakrájený na menší kusy, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme. Pak špenát osolíme, vmícháme do něj vejce a utřený česnek, krátce prohřejeme a nakonec špenát zjemníme trochou smetany.

Smažená vejce rozdělíme na talíře, doplníme je špenátem a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Poznámka k receptu

Pokud máte čerstvý jarní špenát, listy zbavte tuhých stonků, dobře je omyjte, vložte do větší pánve nebo hrnce, zakryjte pokličkou a nechte asi 3 minuty zavadnout. Pak je sceďte, vymačkejte z nich přebytečnou vodu, nasekejte je najemno a použijte podle receptu.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...