Smažené houbové špízy
Seznam surovin
- sýr tvrdý 400 gramů
- houby 300 gramů (čerstvé, menší nebo jen hlavičky)
- strouhanka (na obalení)
- česnek (dle chuti)
- majoránka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Na těstíčko:
- vejce 4 kusy
- mléko 3 decilitry
- mouka pšeničná hladká (podle potřeby)
Postup přípravy
Houby očistíme, opláchneme a osušíme. Sýr nakrájíme na kostky a napíchneme je střídavě s houbami na špízy nebo špejle.
Z vajec, mléka a mouky umícháme hustší těstíčko. Abychom vyzkoušeli, zda je dostatečně husté, ponoříme do něj prst. Po vyjmutí by měl zůstat obalený těstíčkem a nemělo by z něj stéci. Těstíčko osolíme a opepříme, ochutíme trochou majoránky, případně vmícháme i prolisovaný česnek.
Špízy namočíme v připraveném těstíčku, pak je obalíme ve strouhance a zvolna usmažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje (na 160 - 170°C) dozlatova. Podáváme s tatarskou omáčkou a různě upravenými brambory.
Načítám komentáře...