Smažené houbové špízy

Seznam surovin

Na těstíčko:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby očistíme, opláchneme a osušíme. Sýr nakrájíme na kostky a napíchneme je střídavě s houbami na špízy nebo špejle.

Z vajec, mléka a mouky umícháme hustší těstíčko. Abychom vyzkoušeli, zda je dostatečně husté, ponoříme do něj prst. Po vyjmutí by měl zůstat obalený těstíčkem a nemělo by z něj stéci. Těstíčko osolíme a opepříme, ochutíme trochou majoránky, případně vmícháme i prolisovaný česnek.

Špízy namočíme v připraveném těstíčku, pak je obalíme ve strouhance a zvolna usmažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje (na 160 - 170°C) dozlatova. Podáváme s tatarskou omáčkou a různě upravenými brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...