Smažené jarní závitky s hlívou ústřičnou

Seznam surovin

Houby:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rozpalte na nejvyšší teplotu pánev wok a nalijte do ní rostlinný olej. Přidejte do něj nakrájenou jarní cibulku, mrkev nakrájenou na julienne (tj. tenoučké nudličky), na plátky pokrájený česnek, na tenké hranolky nakrájený zázvor, výhonky mungo a chilli vločky. Za stálého míchání vše asi minutu restujte.

2. Přidejte na tenké hranolky pokrájená oloupaná jablka a koriandr. Restujte minutu a poté přilijte sójovou omáčku. Zeleninu přemístěte z pánve na talíř a nechte zchladnout.

3. Rýžový papír namočte do teplé vody a nechte jej podle návodu na obalu změknout, obvykle to trvá 2 minuty. Papír přeneste na utěrku, na každé kolo dejte část směsi z pánve, zahněte dovnitř dva protilehlé okraje a zatočte do ruličky. Zabalte ruličky raději dvakrát (do dvou papírů), aby se během smažení neprotrhly.

4. Znovu rozpalte wok na vysokou teplotu a nalijte do něj (asi do ¼) arašídový olej. Olej bude správně rozpálený, když drobek, který do něj vhodíte, do 15 vteřin zezlátne. Opatrně ponořte rolky do oleje a smažte 2–3 minuty dozlatova. Smažte je po menších dávkách, pak vylovte děrovanou lžící a nechte okapat na papírové utěrce.

5. HOUBY: Mezitím natrhejte hlívu podélně na pruhy. Smíchejte mouku s kořením pěti vůní a promíchejte ji s kousky hub. Houby vhoďte do oleje ve woku a smažte asi 2 minuty. Vylovte je děrovanou lžící a stejně jako rolky nechte okapat na papírové utěrce. Osolte.

6. OMÁČKA: Smíchejte dohromady švestkovou a chilli omáčku.

7. Závitky podávejte pokladené křupavými houbami, s omáčkou naservírovanou vedle hlavního pokrmu.

Poznámka k receptu

TIP: Švestkovou omáčku i chilli omáčku seženete v supermarketu nebo v asijské večerce. Přípravě a jemnému krájení věnujte dostatečnou péči, ať se vám pak zelenina lépe balí!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...