Smažené kapustičKy se zelím a bramborami
Seznam surovin
- olej olivový 2 lžíce
- kapusta růžičková 300 gramů
- brambory 300 gramů
- ghí 2 lžíce
- zelí 500 gramů
- zázvor (3cm najemno nastrouhaný)
- kmín římský 1 lžička
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- smetana 200 mililitrů (rostlinná)
- sůl (nerafinovaná)
- petržel hladkolistá (nahrubo nasekaná)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku spolu s kapustičkami, pokapeme olejem, osolíme a dáme na 30 minut péct do trouby rozehřáté na 180 ˚C. Na ghí postupně osmažíme zázvor, kmín a mletou papriku, přidáme zelí nakrájené na jemné proužky a restujeme do hněda – získá pak nasládlou chuť. Přidáme opečené kapustičky a brambory, smetanu a sůl a ještě cca 5 minut společně podusíme. Na závěr posypeme petrželí. Tip pro masožrouty – Na pánvi vedle osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a poklademe na kapustičky
Poznámka k receptu
Tip pro masožrouty – Na pánvi vedle osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a poklademe na kapustičky.
Načítám komentáře...