Smažené knedlíky s volským okem
Seznam surovin
- knedlík houskový 8 plátků
- vejce 4 kusy
- rukola 1 svazek
- olej olivový (nebo slunečnicový)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Na tento recept ideálně využijeme uvařené houskové knedlíky, které nám zbyly. Nebo koupíme knedlíky hotový (jednu šišku) a nakrájíme ho na plátky.
V pánvi (nejlépe teflonové) rozehřejeme olej, vložíme do ní plátky knedlíku a pozvolna je osmažíme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je z pánve a necháme odkapat na papírovém ubrousku.
Pánev vytřeme ubrouskem, nalijeme do ní trochu oleje a když se rozehřeje, vyklepneme do ní vejce (nejlépe každé zvlášť) a pečeme, až bílek ztuhne, ale žloutek je ještě tekutý. Z upečených volských ok odkrojíme ze všech stran bílky, abychom je zarovnali do tvaru čtverce nebo obdélníku, a odkrojené bílkové části nakrájíme na nudličky.
Listy rukoly opláchneme a odstraníme oschlé konce listů. Polovinu listů rozdělíme na čtyři opečené knedlíky, položíme na ně zbylá kolečka knedlíků a zbylé listy rukoly.
Na závěr na každé dva obložené knedlíky položíme volské oko, které osolíme a opepříme. Podáváme ihned, doplněné kečupem, majonézou a hořčicí.
Poznámka k receptu
Protože žloutky u volských ok nejsou důkladně uvařené, používejte jen zcela čerstvá vejce od slepic z kontrolovaného chovu.
Upečené knedlíky můžete ještě pokapat maggi nebo sójovou omáčkou.
Načítám komentáře...