Smažené plněné hlavičky
Seznam surovin
- houby 20 kusů (jen hlavičky - hříbky, poddloubáky nebo holubinky )
- sýr polotvrdý 400 gramů (Eidam jemně nastrouhaný )
- vejce 8 kusů
- mléko 2,6 decilitru
- mouka pšeničná hladká
- strouhanka (na obalení)
- pažitka 1 lžíce (jemně nakrájená )
- muškátový květ
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Hlavičky hub opláchneme a osušíme. Vejce rozmícháme a asi polovinu z nich promícháme s nastrouhaným sýrem (měla by vzniknout polotuhá směs). Přidáme 2 lžíce mléka a 2 lžíce strouhanky a promícháme. Směs ochutíme muškátovým květem a pepřem, osolíme, vmícháme do ní nakrájenou pažitku a naplníme s ní houbové hlavičky.
Zbylá rozkvedlaná vejce promícháme se zbylým mlékem, přidáme hladkou mouku a umícháme těstíčko husté asi jako na palačinky. Do tohoto těstíčka ponoříme naplněné houbové hlavičky, pak je opatrně obalíme ve strouhance a smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) dozlatova.
Podáváme s lístky čerstvé rokety (nebo zeleného salátu) a s vařenými brambory.
Načítám komentáře...