Smažený celer s hermelínem
Seznam surovin
- sůl
- celer 1 kus (střední)
- olej 2 decilitry (na smažení)
- sýr 2 kusy (s bílou plísní)
- rukola 100 gramů
- strouhanka 120 gramů
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- rajčátka cherry 8 kusů
Na dresink:
- olej olivový 4 lžíce
- ocet Balsamico 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- česnek 1/2 stroužku (utřený)
- bazalka 2 lístky
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do kastrůlku nalijeme 0,5 l vody a přivedeme ji k varu. Celer oloupeme a nakrájíme na 8 plátků. Vložíme je do vařící se vody, osolíme a uvaříme tak, aby zůstal pevný. Odstavíme a necháme částečně zchladnout. Hermelíny překrojíme na poloviny a podle jejich průměru upravíme uvařený celer. Mezi dva plátky celeru vložíme vždy plátek hermelínu a vše obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Rukolu propláchneme a necháme odkapat. Rajčata nakrájíme na plátky. Všechny ingredience na dresink smícháme v misce a podle chuti osolíme a opepříme.
Troubu rozehřejeme na 150°C. Celer usmažíme dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem, vyjmeme, položíme na plech s pečicím papírem a dáme na 15 minut dopéct do trouby. Na talíře rozdělíme rukolu, plátky rajčat, dresink a nakonec celer.
Poznámka k receptu
Okraje hermelínu namočte ještě jednou do vajec a potom znovu obalte ve strouhance, aby sýr při smažení nevytékal.
Načítám komentáře...