Smetanové kroupoto s houbami
Seznam surovin
- kroupy 350 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- tymián 1 snítka
- drcený kmín 1/2 lžičky
- vývar 700 mililitrů
- smetana na šlehání 150 mililitrů
- víno bílé 200 mililitrů (plus 50 ml na podlití hub)
- hřiby 250 gramů
- máslo 80 gramů
- Grand Moravia 70 gramů
- kmínový olej 1 lžička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kroupy nasypte do mísy, zalijte vodou a nechte máčet asi 4 hodiny. Poté je sceďte.
2. V hlubší pánvi rozehřejte polovinu másla spolu s kmínovým olejem a nechte zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli.
3. Přisypte kroupy, vše podlijte vínem, promíchejte a nechte z vína vyvařit alkohol.
4. Zalijte kroupy vývarem, přidejte celou snítku tymiánu a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a vařte do změknutí (asi 45 min).
5. Na závěr vaření přilijte smetanu a vše svařte do zhoustnutí. Poté vyjměte tymián, odstavte a vmíchejte nastrouhaný sýr.
6. Houby nakrájejte na čtvrtiny a orestujte je na zbylém másle spolu s kmínem. Podlijte vínem, osolte je a opepřete.
7. Orestované houby podávejte na kroupotu.
Načítám komentáře...