Sójové kostky s haluškami
Seznam surovin
- sójové plátky 100 gramů (kostky)
- koření Solčanka 1 lžíce
- cibule 1 kus
- olej
- paprika sladká 20 gramů (mletá)
- žampiony 100 gramů
- paprika zelená 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 30 gramů
- sůl
Halušky:
- mouka celozrnná 300 gramů (pšeničná)
- vejce 1 kus (malé)
- voda
- sůl
Postup přípravy
Dejte Solčanku do jednoho litru vodu a přiveďte k varu. Pak vložte sojové maso a vařte 20 minut. Pak jej nechte 30 minut bobtnat.
Na oleji osmahněte cibuli, na plátky nakrájené žampiony a na proužky nakrájené papriky. Přidejte mletou papriku, nabobtnalé sójové maso a duste asi půl hodiny. Osolte, zaprašte moukou, povařte a nakonec vmíchejte uvařené halušky. Nechte ještě chvíli odležet.
Halušky připravíte tak, že z mouky, vejce a vody umícháte polotuhé těsto, které necháte v misce zhruba půl hodiny odpočinout. Přes haluškové síto nastrouhejte těsto do osolené vody. Jakmile halušky vyplavou, nechte je ve vroucí vodě ještě dvě minuty. Pak je vyjměte děrovanou naběračkou a jsou hotové.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte čas vytvářet halušky, můžete zvolit i jinou přílohu.
Načítám komentáře...